Wat mij, naast de individuele verhalen, het meest is bijgebleven is dat wij alle 3 op ongeveer hetzelfde punt uitkwamen. Dat het belangrijk is om er voor elkaar te zijn, je verhaal kwijt te kunnen en geen oordeel te hebben. Dit voelde erg fijn, zeker in een wereld waarin iedereen altijd met zijn oordeel klaar staat. Om een middag te vertellen wat je echt voelt, zonder dat hier überhaupt op gereageerd wordt, heb ik als prettig ervaren. Ook mooi om te zien dat we allen een punt is ons leven hebben ervaren waarin er een soort omslag was, dat je anders ging denken of veel geleerd hebt.
Regine, Gemeente Dordrecht – Verhalen als Spiegels 2022

 

Heel erg bedankt Lisette voor weer een stuk bewustwording 😊 Ik vond het een verassende inspirerende bijeenkomst, het was heerlijk tijdens het werk even helemaal “out of the box” te zijn. Een ander uit te nodigen een verhaal te vertellen en dan weer te gebruiken als interventie, was voor mij, als adviseur, een mooie eyeopener.
Petra Dijkstra, Gemeente Noardeast Fryslan – Verhalen als Spiegels 2021

 

Door ieders persoonlijk verhaal ontstond er direct een binding in de groep. Ik heb echt inspiratie opgedaan om mezelf meer te laten zien en te laten zien waar ik voor sta. Hiermee kan je veel meer de ander raken of in beweging zetten. Trainer Lisette Togtema was gedreven, eerlijk en wist een veilige setting te creëren. Wat een mooie middag!
Marieke van de Sande – ‘De kracht van jouw verhaal’ 2019

 

Hoe bijzonder dat die paar punten die je aanhaalt van de verhalen die gedeeld zijn, mij direct terugbrengen in de emotie van die middag. Ook herinneringen aan andere verhalen borrelen omhoog. Dit is toch duidelijk de kracht van de verhalen. Bedankt voor deze bijzondere middag, die totaal anders uitpakte als ik verwacht had, maar waar ik wel met plezier aan terug denk.
Frieda Paap,  Gemeente Vlissingen – ‘De kracht van jouw verhaal’ 2019

 

Heeft het mij de handige tools en tricks geleerd, die ik voor ogen had toen ik de beslissing nam om naar deze workshop te komen? Ja, en het heeft mij veel meer gebracht dan dit. Hetgeen ik hier geleerd heb ging bij mij veel verder dan ik vooraf had durven dromen. Het gaat ook over verbinding leggen/creëren, kansen voor in het nu en in de toekomst benutten. Ik kan het in mijn dagelijkse werk heel erg goed toepassen.
Freddie Eggens, Gemeente Almelo – De kracht van jouw verhaal’ 2019

 

Ik vind het leuk om te merken dat je tips me in de praktijk helpen!
Bedankt dat je me dit puzzelstukje kon geven!
Maurits – De kracht van jouw verhaal’ 2019

 

Lisette is een geboren verhalenverteller die met haar authentieke, uitnodigende werkwijze een aangename en creatieve sfeer weet te creëren waarin ook mijn eigen verhalen beginnen te stromen. Goed voorbeeld doet goed volgen. En daarmee is bij mij het verlangen wakker gekust om ook na de workshop mijn eigen verhalen te blijven doen.
Marjorie van der Kruis – ”Verhaaltechnieken als veranderinstrument’ 2015

 

Trainingen storytelling&teamontwikkeling
“Dankzij de prettige begeleiding van Lisette en Nettie hebben wij als team een bijzondere dag gehad. In een fijne omgeving elkaar nog beter leren kennen en op uitdagende wijze elkaars talenten ontdekken. Dit alles in een open en veilige sfeer. Als team kregen wij het voor elkaar samen een toren te bouwen binnen de gesteld tijd. Nu, een paar maanden verder, houden wij de teamdag levend door het inzetten van de ‘marktplaats’ om elkaar verder te helpen bij onze werkzaamheden. Ook hierbij kan ik nog steeds een beroep doen op de expertise van de trainers. Heel fijn! Teamstarter heeft mij handreikingen gegeven hoe ik verder kan bouwen aan mijn eigen, maar ook aan de teamontwikkeling. Een ervaring die ik andere teams zeker kan aanbevelen!
Miranda Vodegel, manager KennisDC Logistiek Gelderland, 2017

 

“Het werken in een multi-disciplinair team met ondernemers geeft energie en kracht en ook wel de nodige uitdagingen. En dat is waarvoor we de Teamstarter van Nettie Wester en Lisette Togtema inschakelden. Enthousiast , en ook geheel met open blik gingen wij de middag in. En met een sterkere verbinding, meer energie, meer kijk op onszelf en ons team kwamen we eruit. Tenminste ik :-). De combinatie van verhalen vertellen en een game is een gouden mix, net als Nettie en Lisette samen, qua dynamiek en wat er zoal uitkomt. Voor mij betekent deze middag een waardevolle opbrengst voor ons als team, voor het project en voor mezelf. Meer verbinding, elkaar begrijpen, zien en echt horen, meer open met elkaar delen; allemaal aspecten die voor mij de samenwerking plezieriger, krachtiger en effectiever maken. Die effecten werken zeker nog door, bemerk ik. Daar zijn we jullie en de Teamstarter dankbaar voor. Op naar de volgende stap en die nemen we ook graag met jullie ! “
Marguerite Evenaar – Evenaar & Partners, 2017

 

“We hebben met ons team van vier vrouwelijke ondernemers de Teamstarter training gevolgd. Het was een zeer interessante dag. De combinatie van het spelen van het spel – deskundig en rustig begeleid door Nettie Wester – en de storytelling oefeningen – met veel enthousiasme gebracht door Lisette Togtema – maakte veel los in ons team. Van te voren verwachtte ik al dat het zeer ‘out of the box’ zou worden, maar de dat we in zo’n korte tijd deze openheid binnen ons team konden bereiken, had ik zeker niet verwacht. Ik was positief verrast, dus! Nettie is een goede spelleider. Ze heeft een rustige manier van spreken en weet het spel in goede banen en te leiden en gedurende het spelen aan te passen aan de behoefte van de groep. Lisette brengt energie. Door haar eigen open persoonlijkheid zorgde ze er voor dat ook ik me sneller kon openstellen ten opzichte van de groep. Zowel Nettie als Lisette fungeerde als uitstekende gespreksleiders en wisten ons op de juiste manier te motiveren om na te denken over onze eigen denk- en werkwijze. Ik kijk uit naar het praktisch vervolg van deze leuke middag!”
Tamara de Graaf – sowhatprojecten, 2017

Comments are closed.