De Teamstarter | Dé groeispurt voor startende teams | Games en Verhalen | Spelend, luisterend, vertellend

In tijdelijke en multidisciplinaire projecten duurt het even voordat teamleden op elkaar zijn ingespeeld. Voordat je weet wat je aan elkaar hebt en hoe verschillende kwaliteiten elkaar kunnen versterken. ‘Het hoe’ van het werk krijgt vaak meer aandacht dan het ‘waartoe’. De inhoud van het werk krijgt veelal voorrang boven de persoonlijke kant; kwaliteiten, drijfveren en gevoelens. Door juist in het begin stil te staan bij de zin en betekenis van het werk en de persoonlijke kant van samenwerking, ontstaat een open sfeer, onderling vertrouwen en een gedeelde kijk op ‘hoe willen we met elkaar samenwerken’. Dit verkort het aftasten tijdens de aanloopfase en maakt een team sneller effectief.

Deelnemers na afloop van de game – Landelijke Team KennisDCLogistiek 2017

Kortom, een investering die snel wordt terugverdiend.

De Teamstarter, de naam zegt het al, is dé eerste stap als je met elkaar gaat samenwerken. Een unieke combinatie van een game en het vertellen van verhalen. Die zorgt voor een groeispurt waarmee een team op weg kan.

1 of 2 daagse training, in samenwerking met Nettie Wester van Game Case
Interesse en/of vragen? Neem contact op.


Ervaringen deelnemers:

Dankzij de prettige begeleiding van Lisette en Nettie hebben wij als team een bijzondere dag gehad. In een fijne omgeving elkaar nog beter leren kennen en op uitdagende wijze elkaars talenten ontdekken. Dit alles in een open en veilige sfeer. Als team kregen wij het voor elkaar samen een toren te bouwen binnen de gesteld tijd. Nu, een paar maanden verder, houden wij de teamdag levend door het inzetten van de ‘marktplaats’ om elkaar verder te helpen bij onze werkzaamheden. Ook hierbij kan ik nog steeds een beroep doen op de expertise van de trainers. Heel fijn! Teamstarter heeft mij handreikingen gegeven hoe ik verder kan bouwen aan mijn eigen, maar ook aan de teamontwikkeling. Een ervaring die ik andere teams zeker kan aanbevelen!
Miranda Vodegel, manager KennisDC Logistiek Gelderland


“Het werken in een multi-disciplinair team met ondernemers geeft energie en kracht en ook wel de nodige uitdagingen. En dat is waarvoor we de Teamstarter van Nettie Wester en Lisette Togtema inschakelden. Enthousiast , en ook geheel met open blik gingen wij de middag in. En met een sterkere verbinding, meer energie, meer kijk op onszelf en ons team kwamen we eruit. Tenminste ik :-). De combinatie van verhalen vertellen en een game is een gouden mix, net als Nettie en Lisette samen, qua dynamiek en wat er zoal uitkomt. Voor mij betekent deze middag een waardevolle opbrengst voor ons als team, voor het project en voor mezelf. Meer verbinding, elkaar begrijpen, zien en echt horen, meer open met elkaar delen; allemaal aspecten die voor mij de samenwerking plezieriger, krachtiger en effectiever maken. Die effecten werken zeker nog door, bemerk ik. Daar zijn we jullie en de Teamstarter dankbaar voor. Op naar de volgende stap en die nemen we ook graag met jullie ! “
Marguerite Evenaar – Evenaar & Partners


“We hebben met ons team van vier vrouwelijke ondernemers de Teamstarter training gevolgd. Het was een zeer interessante dag. De combinatie van het spelen van het spel – deskundig en rustig begeleid door Nettie Wester – en de storytelling oefeningen – met veel enthousiasme gebracht door Lisette Togtema – maakte veel los in ons team. Van te voren verwachtte ik al dat het zeer ‘out of the box’ zou worden, maar de dat we in zo’n korte tijd deze openheid binnen ons team konden bereiken, had ik zeker niet verwacht. Ik was positief verrast, dus! 

Nettie is een goede spelleider. Ze heeft een rustige manier van spreken en weet het spel in goede banen en te leiden en gedurende het spelen aan te passen aan de behoefte van de groep. Lisette brengt energie. Door haar eigen open persoonlijkheid zorgde ze er voor dat ook ik me sneller kon openstellen ten opzichte van de groep. Zowel Nettie als Lisette fungeerde als uitstekende gespreksleiders en wisten ons op de juiste manier te motiveren om na te denken over onze eigen denk- en werkwijze. Ik kijk uit naar het praktisch vervolg van deze leuke middag!”
Tamara de Graaf – sowhatprojecten

Comments are closed.