Tijdens verhalen staat de tijd stil. Er gebeurt iets. Bij de verteller, bij de luisteraar en tussen die twee. Ze openen. Ze wakkeren aan. Ze verbinden. Van mens tot mens. Van hart tot hart. Dat vind ik gaaf. Ik kan 1001 magische effecten noemen van verhalen, voor mij gaat de essentie over ‘opnieuw’ kijken.  Met mildheid, humor en respect. Naar jezelf, de ander en wat er om je heen gebeurt.

En daarom vertel ik verhalen.

 


Wat er werkelijk leeft
Mijn creativiteit ligt in mijn verbeeldingskracht en het creëren met taal, waarmee ik ‘het bijzondere van het gewone’​, ‘het menselijke’​ en ‘wat er werkelijk leeft’​ zichtbaar en ervaarbaar maak. Ik geloof dat mensen, relaties, samenwerkingen en organisaties er mooier op worden als meer mensen in contact zijn met wat er in hun leeft.


Kijken naar de werkelijkheid achter de werkelijkheid

“Hij raapte de kiezelsteen op en zag midden in de steen in het wit een paar kleine gaatjes zitten. Hij bracht zijn ogen wat dichterbij en zag op de bodem van een van de gaatjes een stofje liggen, en midden in dat stofje liep, met tranen in zijn ogen, waarin een raam weerspiegeld werd, waarachter…”
(Fragment uit: Goede reis, dierenverhalen over vertrek en aankomst, Toon Tellegen, 2012)

Ik laat mijn publiek graag een kijkje nemen achter wat je op het eerste gezicht ziet. Achter een gebeurtenis, een uitdagende of moeilijke situatie, een eerste indruk als je iemand ontmoet. Zoals de eekhoorn in het verhaal van Toon Tellegen doet. Voor mij gaat dit over werkelijk kijken, eerlijk kijken, naar jezelf en daardoor ook naar de ander en wat er om je heen gebeurt.


De manier waarop ik werk

Ik werk vanuit een vraag, doel of thema van een voordracht en volg daarbij mijn eigen nieuwsgierigheid. Wat valt me op? Wat raakt? Op deze manier vertel ik altijd vanuit mijn eigen ervaringen.

Interesse en/of vragen? Neem contact op.

 

Comments are closed.