TedX, de beer, het (innerlijke) kind en de maffia

0
De reis met de beer 
Vier maanden geleden werd ik gevraagd om te spreken op Tedx Arnhem op 18 oktober. Om te vertellen over een reis die ik maakte eerder dit jaar. Met een beer. Een enorme beer. Als je hem ziet gaan je mondhoeken omhoog. Als vanzelf. Dat effect heeft hij nu eenmaal. 
Over dat effect gaat mijn verhaal. De ‘inner child’ energie.
 
De reis naar de rode stip
Vier maanden lang weten dat ik op die rode stip zou gaan staan, in een theater met 250 man publiek, met camera’s, die ervoor zorgen dat het publiek nog veel groter is, op de dag zelf, daarna. In het engels. Ik kan je vertellen, dat doet wat met een mens. Met mij.
Ik heb mijn ‘mind’ beter leren kennen. Mijn hart. En, niet te vergeten, de energie die zo graag geleefd wil worden ;-).


The mind
“The mind can be like the mafia”, zei een Chinese dame tegen mij. De maffia die zegt: ‘Blijf jij maar binnen, er wordt hier goed voor je gezorgd, blijf maar thuis…’  Als mijn angst wint en ik naar de maffia luister, blijf ik thuis, maak ik mezelf niet zichtbaar, stap ik op geen enkel podium. En. Je kan raden waar die ‘inner child’ energie zich verstopt. Onder de tafel. In de kast. De kelder.

Mijn hart
De mind als de maffia, ze bracht het met humor, waardoor ik enorm vrolijk werd van de vergelijking. Algauw kwam mijn weerwoord:
“Are you tokking to me?’ 
‘Mij in de kelder houden? Ha!’
Toedeloe. Zegt mijn hart.
Lobi da Bassi!

Training van de spiritual muscles

En natuurlijk ging dat de ene keer makkelijker dan de andere keer. De ene keer met een smile. De andere keer met een frons. Soms vergat ik het. Soms lukte het me niet en kwam ik in het harde donker terecht. De maffia is niet van gisteren.  Is slim. Weet te timen. Als je moe bent bijvoorbeeld, onder druk staat, kwetsbaar, dan komt de maffia langs… ‘Ook als het goed gaat, juist (!) als alles soepel gaat,’ voegde de Chinese dame eraan toe, ‘dan komen ze langs… Om je te testen. Zo kan je je spiritual muscles trainen.’

Beer op de weg met een smile van oor tot oor

Vier maanden onderweg naar TEDx. Een golvende reis.  Met vergezichten, rustpunten, fun, en ook… zweet en tranen, ontmoetingen met de maffia. Training van mijn spiritual muscles. De reis met de beer opende een weg naar een rode stip waarop ik herhaaldelijk beren tegenkwam. Eigenlijk was het steeds dezelfde beer. Die, als ik goed kijk en blijf kijken, een beer blijkt te zijn met een glimlach van oor tot oor.

Let’s have some fun together
Ik las een bericht op Facebook van mijn theaterjuf. Ze citeert haar dochtertje die zegt: “De leukste tijd van je leven is je kindertijd. Dat weet ik zeker.”

Laat die kindertijd/kindenergie asjeblieft lekker doorwerken in de grote mensenwereld. Daar is geen ‘denkmaffia’ tegen opgewassen.

Let’s have Some Fun Together!
Van hart tot hart.
Omdat dat kleur geeft.

Aan je leven, je werk, je relaties.
Omdat.
Het kan.


Ps. De ‘inner child’ energie. 
Als díe liefde niet bestond 😉 …

 

1 Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *