TedX Arnhem ‘The Teddy Bears Journey’

0

Begin juni 2016 werd ik gevraagd om te spreken op Tedx Arnhem op 18 oktober. Om te vertellen over een reis die ik maakte eerder dit jaar. Met een beer. Een enorme beer. Als je hem ziet gaan je mondhoeken omhoog. Als vanzelf. Dat effect heeft hij nu eenmaal… (meer…)

TedX, de beer, het (innerlijke) kind en de maffia

0

De reis met de beer  Vier maanden geleden werd ik gevraagd om te spreken op Tedx Arnhem op 18 oktober. Om te vertellen over een reis die ik maakte eerder dit jaar. Met een beer. Een enorme beer. Als je hem ziet gaan je mondhoeken omhoog. Als vanzelf. Dat effect heeft hij nu eenmaal. Over dat effect ...

Netwerksymbiose

0

Kleurrijke vlinders op de vale kop van de krokodil. Hier kan ik echt van genieten. Een wonderlijk beeld. Prooidieren en de rover. Beauties and the Beast. En de krokodil laat het gebeuren, onverstoord. Kijk je 'verder' dan zou je kunnen zien dat de vlinders drinken van de tranen van de krokodil. Het wordt steeds mooier (meer…)

Van mensch tot mensch

0

“De invoering van de nieuwe schrijfwijze heeft veel beweging veroorzaakt in het rustige Nederlandse volk. Men wilde, zo zeide men, geen afstand doen van wat men liefhad." "Maar wat men zeide lief te hebben, mishandelde men. En wat men afwees, bleek men veelal niet te kennen." (meer…)

Knisperende bomen in de kiezelsteen

0

‘Als je heel stil bent,’ zegt mijn moeder, ‘kan je de bomen horen knisperen.’ We lopen samen in het bos. De lucht is zacht. De planten, struiken en lage bomen zijn al in blad. Nu is de beurt aan de hoge bomen. M’n moeder kijkt me aan. ‘Echt waar, je kan ze horen groeien, de ...