De deur naar boosheid; boosheid in verbinding

0

De deur naar boosheid: leegte of passie Ik loop door een smalle gang. Het is er grijs, grauw, geen daglicht, aan weerszijden deuren, allemaal deuren. Met naambordjes: Verdriet. Angst. Dwaling. Rouw…. Zo…. Gezellig. Waar is de gang met deuren naar vreugde, creativiteit, levenslust, vrede? Ik loop verder. Pijn. Wanhoop. Uitputting. Boosheid. Ik blijf staan bij de ...

TedX Arnhem ‘The Teddy Bears Journey’

0

Begin juni 2016 werd ik gevraagd om te spreken op Tedx Arnhem op 18 oktober. Om te vertellen over een reis die ik maakte eerder dit jaar. Met een beer. Een enorme beer. Als je hem ziet gaan je mondhoeken omhoog. Als vanzelf. Dat effect heeft hij nu eenmaal… (meer…)

TedX, de beer, het (innerlijke) kind en de maffia

0

De reis met de beer  Vier maanden geleden werd ik gevraagd om te spreken op Tedx Arnhem op 18 oktober. Om te vertellen over een reis die ik maakte eerder dit jaar. Met een beer. Een enorme beer. Als je hem ziet gaan je mondhoeken omhoog. Als vanzelf. Dat effect heeft hij nu eenmaal. Over dat effect ...

Netwerksymbiose

0

Kleurrijke vlinders op de vale kop van de krokodil. Hier kan ik echt van genieten. Een wonderlijk beeld. Prooidieren en de rover. Beauties and the Beast. En de krokodil laat het gebeuren, onverstoord. Kijk je 'verder' dan zou je kunnen zien dat de vlinders drinken van de tranen van de krokodil. Het wordt steeds mooier (meer…)

Van mensch tot mensch

0

“De invoering van de nieuwe schrijfwijze heeft veel beweging veroorzaakt in het rustige Nederlandse volk. Men wilde, zo zeide men, geen afstand doen van wat men liefhad." "Maar wat men zeide lief te hebben, mishandelde men. En wat men afwees, bleek men veelal niet te kennen." (meer…)